cursus AWHC Checkout (2000 x 300 px)

HERKEN JE JEZELF IN HET VOLGENDE?

 • paw print icon
  Je bent een dierenmens in hart en nieren en bent gefascineerd door de Eigen-Wijsheid van je dier
 • paw print icon
  Je voelt je aangetrokken tot spiritualiteit en werken met krachtdieren en weet zeker dat er meer is tussen hemel en aarde
 • paw print icon
  Je zou heel graag zelf healing kunnen geven en dan vooral aan dieren
 • paw print icon
  Je wilt graag leren communiceren met dieren
 • paw print icon
  Je hebt al ervaring met communiceren met dieren, maar gelooft nog steeds niet echt dat je het kunt, maar het blijft je trekken
 • paw print icon
  Je geeft al een vorm van healing, maar voelt dat dit niet echt past bij je, dat het makkelijker moet kunnen

Dan heb ik goed nieuws voor je

Alle ervaring die ik de de laatste 7 jaar heb opgedaan met het werken met (kracht)dieren en het geven van cursussen in Healing en  Diercommunicatie komen binnenkort (verwachting is vanaf september 2024) samen in een nieuwe creatieronde van mijn online opleiding AnimalWise Healing en Communicatie.

Tijdens een creatieronde neem ik alle lessen opnieuw op en kan jij daar live bij aanwezig zijn. Daarna zijn ze levenslang terug te kijken in de AnimalWise Academy.

Deze online opleiding wordt een nieuwe, verbeterde versie van mijn 'jaaropleiding'. Omdat ik het belangrijk vind dat je de opleiding in je eigen tempo kunt volgen is, heb ik besloten de tijdsaanduiding er af te halen.

De opleiding bestaat uit drie modules en elke module bestaat uit 6 lessen. 

Je begint met de module AnimalWise Verbinding. Hier ga je de basis leggen, de vaardigheden leren of verdiepen die zo ontzettend belangrijk zijn bij het werken als healer en dierentolk. Je leert je verbinden met de aarde, met de natuur, met je krachtdieren en de dieren om je heen, maar zeker ook met jezelf en je eigen dieren. 

Dan volgt de module AnimalWise Healing, je gaat ontdekken hoe je heel eenvoudig jouw eigen-wijze van healing geven onder de knie kunt krijgen, zonder ingewikkelde symbolen of inwijdingen waar je niks van snapt. Maar simpelweg door verbinding te maken met de hulptroepen die er ook voor jou zijn: je team van krachtdieren en gidsen.

En ten slotte, de module AnimalWise Communicatie. Hier ga je leren hoe jij kunt communiceren met dieren. Zonder poespas, of ingewikkelde rituelen en visualisaties, maar simpelweg door, vanuit het fundament dat je in de eerste en tweede module hebt gelegd een hartsverbinding te maken met je dier. Je ontdekt jouw manier communiceren, of dat voor jou vooral werkt via zien, horen, weten, voelen of misschien ook wel ruiken.

Aan het einde van elke live les is er gelegenheid om vragen te stellen. Daarnaast is er is elke maand een oefensessie via Zoom en word je ook uitgenodigd voor de oefensessies die bij de Werken met Krachtdieren cursus horen.

Tijdens alle drie de modules ga je op zoek naar jouw unieke werkwijze. Je gaat ontdekken wat voor jou werkt en wat minstens net zo belangrijk is om te weten: wat NIET voor jou werkt.

Dat doe je door veel te oefenen, en ik ben er voor je om je feedback, tips en advies te geven. Niet alleen vanuit mijn eigen ervaring, kennis en kunde, maar ook door contact te leggen met de dieren waarmee je gewerkt hebt en ook hun feedback en Eigen-Wijsheid aan jou terug te koppelen.

Je hebt tijdens de hele opleiding op verschillende manieren contact met me: natuurlijk tijdens de lessen en oefensessies, maar ook in de studiegroep waar je toegang toe krijgt in de AnimalWise Academy én via de drie 1 op 1 sessies die ook bij de opleiding inbegrepen zitten.  Aan het einde van elke module heb je de mogelijkheid om hiervoor af te spreken, zodat ik je op jouw afgestemd advies en tips kan geven, we samen kunnen kijken waar je nog wat extra ondersteuning kunt gebruiken en natuurlijk ook naar wat wel goed gaat.  

Daarnaast krijg je zoals je hierboven al kon lezen, tijdens de hele creatieronde toegang tot de studiegroep die bij de opleiding hoort. Zie dat als een soort online klaslokaal / community. Je kunt hier vragen stellen, casussen indienen en ik zal er af en toe een leuke opdracht inzetten voor je, waarmee je extra verdieping krijgt op de lesstof.

De studiegroep vind je terug in mijn academie en staat dus los van social media.

Na het succesvol afronden van deze opleiding kan jij professioneel aan de slag als healer en dierentolk. Schrijf je jezelf in voor de creatieronde, krijg je €221 korting en betaal je geen 1331 euro, maar 1110 euro.

Je kunt er ook voor kiezen om in 9 maandelijkse termijnen te betalen.Dan betaal je geen 151 euro per maand, maar 131 euro

Deze prijzen zijn inclusief BTW.

Voordat deze creatieronde van start gaat, begin ik eerst met de creatieronde van de online cursus Werken met Krachtdieren. De opleiding wordt daar het vervolg op, dus wil je meedoen met de opleiding? Zorg dan dat je eerst bij de creatieronde bent van de onine cursus Werken met Krachtdieren!

Hoe is deze opleiding AnimalWise Healing en Communicatie tot stand gekomen?

Als dierenmens in hart en nieren ben ik altijd op zoek gegaan naar manieren om mijn dieren te kunnen helpen én om ze beter te kunnen begrijpen. Dieren in het algemeen hebben altijd een grote aantrekkingskracht op me gehad, dus toen ik me begon te verdiepen in spiritualiteit en natuurreligies en koos voor een studie natuurgeneeskunde voor dieren, is het niet zo vreemd dat ik ook juist heel erg getrokken werd naar het werken met krachtdieren.

Voor mij zijn het werken met mijn krachtdieren en het geven van healing inmiddels onlosmakelijk met elkaar verbonden en ook geven ze me een steuntje in de rug bij het communiceren met dieren indien dat nodig is.

De eerste manier van healing geven waar ik mee in aanraking kwam was Reiki. Ik was meteen gefascineerd en het duurde dus ook niet lang voor ik mijn Reiki 1 inwijding had. Maar vrij snel voelde ik toch dat Reiki niet echt bij me paste en het ook anders kon. Ik had inmiddels ook andere healers leren kennen waar ik mee samenwerkte en oefende en ontdekte dat er zo veel meer opties waren dan alleen Reiki.

Vanaf toen is de zoektocht naar mijn manier van healing geven begonnen. Toen ik met spirituele healing ging werken, oftewel healing geven met behulp van de spirituele wereld en je gidsen, viel alles op zijn plek voor mij. De gidsen werden bij mij snel aangevuld door mijn krachtdieren en dat voelde echt als thuiskomen.

Ondertussen was ik ook al aan het werk als dierentolk. Ook daarbij was het me opgevallen dat er als het nodig is er ook vanzelf healing gaat stromen naar het dier waarmee ik in gesprek ben, vaak met hele bijzondere resultaten.

Tijdens de afsluiting van één van mijn healing opleidingen deden we een zogenaamde vision quest. Daarbij was het de bedoeling dat we allemaal een eigen plekje in de natuur opzochten, puur door ons te laten leiden door onze gidsen. In mijn geval was het een prachtig wit paard, dat al een tijdje bij me was. Ik voelde hem een aantal weken voor deze vision quest al af en toe (niet letterlijk, maar de boodschap was wel duidelijk) met zijn neus in mijn rug duwen, zo van: schiet nou eens op!!

Het paard leidde me naar een prachtige, enorme boom, waar ik letterlijk in kon gaan zitten. Daar heb ik mezelf extra gegrond en vroeg ik hem wat hij me kwam vertellen en die boodschap was prachtig:

“Ik heb je gezocht, ik heb op je gewacht en daar ben je dan! Vandaar mijn ongeduld en de duwtjes in de rug die ik je steeds geef.
Samen gaan we zo iets moois opzetten!! Daar mag je op vertrouwen, zodat wij ons werk kunnen doen. Ervaar hoe sterk de healing kan zijn als je durft te vertrouwen op je verbinding met de natuur, je krachtdieren en alle andere hulptroepen die er voor je zijn. Wij helpen je jouw unieke werkwijze te vinden en belangrijker nog, jij gaat samen met ons dat ook aan anderen leren!”

Ok, dat was duidelijk. Ik moest eraan geloven en mijn twijfels en angsten aan de kant zetten en een cursus gaan geven op het gebied van healing én communiceren met dieren, waarbij er ook een belangrijke rol voor krachtdieren was weggelegd.

En nu, bijna 6 jaar verder, is deze cursus uitgegroeid tot wat je een een vakopleiding mag noemen. Nog steeds geïnspireerd door mijn prachtige witte paard en mijn andere krachtdieren.

Wanneer is deze opleiding iets voor jou?

 • Als je graag wilt leren communiceren met dieren en dat wilt kunnen combineren met het geven van healing
 • Je vindt online opleidingen heel prettig werken, zeker als er een online community bij hoort en je op jouw afgestemde feedback en advies krijgt.
 • Je bent eerder vastgelopen op regels, rituelen of symbolen die voor jou niet werkten zoals je zou willen en voelt dat het ook makkelijker moet kunnen
 • Je vindt persoonlijke ontwikkeling en werken aan jezelf belangrijk

Wanneer is deze opleiding niets voor jou?

 • Je bent echt op zoek naar een opleiding waarbij je traditioneel 'offline' les krijgt
 • Je bent wel op zoek naar een online opleiding, maar volgt die graag puur via zelfstudie, je hebt geen behoefte aan persoonlijke begeleiding van 'de juf'
 • Je werkt het liefste met een vastomlijnde methode, met duidelijke regels, stappen of rituelen die voor iedereen precies hetzelfde zijn
 • Je ziet het nut van persoonlijke ontwikkeling en werken aan jezelf niet in

Wil je graag ontdekken hoe je healing kunt geven m.b.v. je Krachtdieren en wil je nu eindelijk echt weten wat er in het koppie van je dier omgaat? Dan is deze online opleiding AnimalWise Healing en Communicatie echt iets voor jou!

bob en ik

Tijdens deze opleiding zet ik mijn jarenlange ervaring in om jou te leren hoe jij jouw eigen manier van healing geven en communiceren met dieren kunt ontwikkelen. Na deze opleiding weet je zeker dat je het kunt, omdat je de nodige ervaring hebt opgedaan en daarbij niet alleen feedback hebt gekregen van mij, maar ook van het dier dat je hebt mogen helpen.

De opleiding bestaat uit video- en pdf-lessen en audio bestanden (geleide meditaties), aangevuld met live online oefensessies en een studiegroep/community waar je samen met je mede studenten ervaringen kunt uitwisselen en waar ik er voor je ben om je vragen persoonlijk te beantwoorden.

Jantje

"Ellen is betrokken en met de nodige humor weet ze hoe ze je kan stimuleren en uitdagen om het beste uit jezelf te halen."

"Ik zag op Facebook een online cursus communiceren met dieren voorbij komen. Erg benieuwd wat dit was ging ik verder kijken. Als dierenvriend heb ik zo vaak gezegd: “Kon ik maar met ze praten, weten wat er in ze omgaat.” Dus ik heb me aangemeld bij Ellen. Spannend vond ik het, maar ook uitdagend, niet wetende wat ik kon verwachten. Direct bij de eerste les stelde Ellen me gerust en gaf uitleg hoe je contact kon maken. Er werd ook veel samen geoefend tijdens de cursus. Ze had dan een foto van een dier klaar staan met een vraag voor het dier. Samen met medecursisten ging je aan de slag. En Ellen begeleidde je er doorheen, ondertussen meekijkend en stimulerend om verder te kijken of vervolgvragen aan het dier te stellen. Uiteraard met respect voor de grenzen van het dier. Voor Ellen staat het dier voorop en ze zal ook nooit iets doen of vragen van het dier dat het niet wil. Ze stimuleert je om jezelf hierin te ontwikkelen en te kijken welke methode van werken goed bij je past.

Wat ik ook als fijn heb ervaren is dat je samen met je medecursisten bezig was om antwoord te krijgen op de vraag die je had voor je dier. En het was soms heel ontroerend, verrassend maar soms ook verdrietig wat je te horen kreeg en dan was het fijn dat Ellen dit op haar eigen wijze kon begeleiden.

Ellen is betrokken en met de nodige humor weet ze hoe ze je kan stimuleren en uitdagen om het beste uit jezelf te halen. Ik ben erg blij dat ik deze cursus bij haar heb gevolgd."

Jantje Kuilman / Dierentolk Jantje

Foto wie ben ik rechthoek Angel

Deze jaaropleiding wordt gegeven door: Ellen Lichteveld | AnimalWise Coach

Er zijn weinig dingen waar ik blijer van wordt dan een bijzonder resultaat na een gesprek met een dier, waarbij de healing mag stromen. Feedback krijgen dat de dierenarts super verbaasd was over de vooruitgang, of dat een dier veel minder bang is geworden is na een communicatie en healing met mij zijn geweldige cadeautjes wat mij betreft!

Toch is er één ding waar ik nog blijer van wordt, en dat is andere mensen te leren hoe zij zelf kunnen werken met wat ik AnimalWise Healing en Communicatie ben gaan noemen. Als een cursist van me een fantastisch resultaat behaald is dat een extra speciaal cadeautje om deel van te mogen uitmaken! 

Daarom ben ik ook enorm dankbaar dat ik alweer 7 jaar cursussen mag geven op het gebied van healing en communiceren met dieren en ik hoop dit prachtige werk nog jarenlang te mogen doen.

Wil jij graag ervaren hoe het is om contact te maken met je krachtdier, healing te geven en te communiceren met dieren? Schrijf je dan nu eerst snel in voor de online cursus Werken met Krachtdieren, dan hoor je vanzelf wanneer je bij deze opleiding kunt aansluiten! Ik kijk er naar uit met je te mogen samenwerken!

Wat krijg je allemaal bij deze jaaropleiding?

 • 3 MODULES, 18 LESSEN

  Elke module bestaat uit zes lessen. De lesstof bestaat uit een combinatie van video, audio en pdf. 

 • OEFENING

  Bij elke les krijg je voldoende oefeningen mee, zodat je gaat ontdekken wat voor jou het fijnste werkt. Ook zal ik regelmatig een leuke oefening of opdracht in de studiegroep zetten, afgestemd op wat de groep nodig heeft.

 • LEVENSLANG TOEGANG

  Zolang de opleiding online staat, heb jij er toegang tot de laatste versie van de opleiding! 

 • COMMUNITY

  Lidmaatschap van de studiegroep in mijn online academie, waarin je je ervaringen kunt delen met je mede studenten en je vragen tussendoor kwijt kunt. Je krijgt het lidmaatschap cadeau tot en met het einde van de creatieronde

 • LIVE SESSIES

  Toegang tot de live lessen tijdens de creatieronde. Daarnaast is er ook elke maand een oefen sessie via Zoom samen met je mede studenten oefenen om zo de lesstof ook echt in de praktijk te brengen. 

 • 3 privé coaching sessies

  Aan het einde van elke module kan je met mij afspreken voor een 1 op 1 coaching sessie via Zoom. 

Zo is de opleiding opgebouwd:

Ik zal tijdens de creatieronde nog iets sleutelen aan de opbouw van de opleiding, maar in grote lijnen is dit het idee:

MODULE #1

AnimalWise Verbinding

Tijdens de eerste module leg je de basis en ga je werken aan je fundament: zorgen dat je jezelf goed kunt gronden, je bewust bent van je eigen lijf, emoties en energie en je intentie en hoe je daar mee kunt werken. Je zult merken dat het verbinden met je krachtdieren een stuk makkelijker gaat als je deze eerste 3 stappen onder de knie hebt!

Ook leren mediteren en 'in de power' gaan hoort bij dat fundament. Wat is in de power gaan precies, wat maakt het anders dan mediteren en hoe kan je dat gebruiken bij het verbinden met je team, wat het uiteindelijke doel is van deze eerste module!

 • hart met pawprint icoon
  Les 1: Verbind je met moeder aarde (Gronden, stap 1)
 • hart met pawprint icoon
  Les 2: Verbind je met Jezelf (Zelfbewustzijn, stap 2)
 • hart met pawprint icoon
  Les 3: Verbind je met het Universum (de juiste Intentie, stap 3)
 • hart met pawprint icoon
  Les 4: Mediteren kun je leren
 • hart met pawprint icoon
  Les 5: In de power gaan
 • hart met pawprint icoon
  Les 6: Verbind je met je team van krachtdieren en gidsen

MODULE #2

AnimalWise Healing

Tijdens deze module ga je werken aan je healing skills: je krijgt verschillende manieren van werken aangereikt, zodat je op zoek kunt naar jouw manier. Je leert over aura's (het energieveld wat elk levend wezen heeft) en chakra's (de energie centra).

Natuurlijk is er volop ruimte om samen te oefenen en om je eigen unieke werkwijze te gaan ontdekken en ontwikkelen. Dat gebeurd uiteraard onder begeleiding van mij en met behulp van de Eigen-Wijsheid van de dieren waar je mee werkt.

 • Icon AWH
  Les 1: Jouw veilige werkruimte
 • Icon AWH
  Les 2: Alle healing begint met zelfhealing!
 • Icon AWH
  Les 3: AnimalWise Healing geven op afstand
 • Icon AWH
  Les 4: Aura en Chakraleer
 • Icon AWH
  Les 5: AnimalWise Healing via handoplegging
 • Icon AWH
  Les 6: Hulpmiddelen bij het healing geven

MODULE #3

AnimalWise Communicatie

Bij deze laatste module ga je leren communiceren met dieren. Ik vertel je de basics en van daaruit ga je ontdekken hoe het communiceren voor jou in zijn werk gaat. Communiceer jij via beelden, emoties, hoor je dingen, weet je ineens iets, ...

Je gaat ook oefenen met verschillende werkwijzes en zo ontdekken wat het beste bij je past. 

Met de eerste twee modules heb je al een stevige basis gelegd die je zullen helpen om te gaan met de twijfels en onzekerheden die elke (beginnende) dierentolk heeft. 

Door veel samen te oefenen ga je stapje voor stapje steeds beter snappen hoe het communiceren voor jou werkt en ga je ontdekken dat ook jij het kunt. 

 • icon AWC
  Les 1: Ontdek jouw unieke manier van communiceren
 • icon AWC
  Les 2: Communiceren met je team
 • icon AWC
  Les 3: Communiceren met een dier in de natuur
 • icon AWC
  Les 4: Communiceren via een foto met vooraf ingediende vragen
 • icon AWC
  Les 5: Communiceren via een foto met de eigenaar er bij (live of online)
 • icon AWC
  Les 6: Communiceren met een dier live bij jou in dezelfde ruimte

Wil je zeker weten dat de opleiding wat voor jou is? En zeker zijn van een plek? Doe dan eerst mee met de creatieronde van de

Facebook share (5)

Peggy en Milou over mijn online opleiding AnimalWise Healing en Communicatie

Monique vogels profielfoto

"Ellen is een hele warme liefdevolle docente, ook vol humor en zelfspot"

"Ik heb bij Ellen de online jaaropleiding AnimalWise Healing en Communicatie afgerond.

Wat een uitgebreide training is dat zeg! Met enorm veel extra’s, waar je overigens niet per se aan mee hoeft te doen. Maar wel leuk dat het aangeboden werd/ wordt.

Ellen is een hele warme liefdevolle docente, ook vol humor en zelfspot. En zeker serieus om je te helpen. Ik heb de persoonlijke begeleiding die ik ontvangen heb via de mail of via Zoom als erg waardevol ervaren. En de Zoom sessies die gegeven werden om casussen te oefenen vond ik echt een hele, hele waardevolle aanvulling! Je leert daar zoveel van. Ellen begeleidt je, stimuleert je en helpt je enorm op weg bij het communiceren met het dier of bij de healing. 

Dank je wel lieve Ellen voor je warme liefdevolle begeleiding. Ik ben dankbaar dat ik je heb mogen leren kennen en dat ik van jouw kennis heb mogen leren. 

Dat je nog heel veel anderen met je opleidingen mag helpen. Het is heel erg waardevol en de moeite waard. Nogmaals bedankt!

Ik wens je heel veel succes met wat jij verder de wereld in brengt!"

Monique van Bodengraven / Soul to soul by Monique

"Het blijft me inspireren en het heeft me een heel andere kijk gegeven op het leven."

"Ik heb gekozen om deze cursus te volgen omdat het me gewoon leuk leek om mijn eigen dieren beter te begrijpen.

Ellen gaf me ook het vertrouwen dat met dieren communiceren iets is dat iedereen kan leren en hoewel ik het nog steeds moeilijk vind om te weten wanneer ik iets door krijg, toch krijg ik altijd een blij/gelukkig gevoel over me als ik met de oefensessies mee doe. Het blijft me inspireren en het heeft me een heel andere kijk gegeven op het leven."

Peggy Janssens

Ziva-821

Heb jij deze vraag ook?

Nog één keer alles op een rij:

Mock up AWHC
 • hart met pawprint icoon
  Levenslange toegang cursus
 • hart met pawprint icoon
  Drie 1 op 1 sessies via Zoom
 • hart met pawprint icoon
  Goede mix theorie / praktijk
 • hart met pawprint icoon
  Ook feedback van de dieren waar je mee werkt
 • hart met pawprint icoon
  Lesmateriaal in video, audio en pdf
 • hart met pawprint icoon
  Je kunt je eigen tempo aanhouden
 • hart met pawprint icoon
  Live lessen en oefensessies via Zoom
 • hart met pawprint icoon
  Online community in de AnimalWise Academy
DISCLAIMER: Ik geloof dat iedereen kan leren om healing te geven / te communiceren met dieren. Wat daarvoor natuurlijk wel nodig is, is oefening: oefening baart kunst! Ik ben er voor je om je zo goed mogelijk te begeleiden en je obstakels en belemmerende overtuigingen uit de weg te ruimen, maar het oefenen kan ik helaas niet voor je doen. Wees je er ook van bewust dat healing en diercommunicatie hele mooie tools zijn, maar nooit de dierenarts vervangt!

© AnimalWise Coaching | Algemene Voorwaarden | Privacyverklaring

Heb je een vraag?
Scan de code