Online Jaaropleiding AnimalWise Healing & Communicatie

Header AC jub healing
Banner Check-out AWHC (1000 × 500 px) (2)

HERKEN JE JEZELF HIERIN?

 • paw print icon
  Je bent een dierenmens in hart en nieren en bent gefascineerd door de Eigen-Wijsheid van je dier
 • paw print icon
  Je voelt je aangetrokken tot spiritualiteit en werken met krachtdieren en weet zeker dat er meer is tussen hemel en aarde
 • paw print icon
  Je zou heel graag zelf healing kunnen geven en dan vooral aan dieren
 • paw print icon
  Je wilt graag leren communiceren met dieren
 • paw print icon
  Je hebt al ervaring met communiceren met dieren, maar gelooft nog steeds niet echt dat je het kunt, maar het blijft je trekken
 • paw print icon
  Je geeft al een vorm van healing, maar voelt dat dit niet echt past bij je, dat het makkelijker moet kunnen

Dan heb ik goed nieuws voor je

Alle ervaring die ik de laatste jaren heb opgedaan met het werken met (kracht)dieren en het geven van cursussen in Healing en  Diercommunicatie komen nu samen in de Jaaropleiding AnimalWise Healing en Communicatie.

De jaaropleiding bestaat uit drie modules. Je begint met de module AnimalWise Verbinding. Hier ga je de basis leggen, de vaardigheden leren of verdiepen die zo ontzettend belangrijk zijn bij het werken als healer en dierentolk. Je leert je verbinden met de aarde, met de natuur, met je krachtdieren en de dieren om je heen, maar zeker ook met jezelf en je eigen dieren. 

Dan volgt de module AnimalWise Healing, je gaat ontdekken hoe je heel eenvoudig jouw eigen-wijze van healing geven onder de knie kunt krijgen, zonder ingewikkelde symbolen of inwijdingen waar je niks van snapt. Maar simpelweg door verbinding te maken met de hulptroepen die er ook voor jou zijn: je team van krachtdieren en gidsen.

En ten slotte, de module AnimalWise Communicatie. Hier ga je leren hoe jij kunt communiceren met dieren. Zonder poespas, of ingewikkelde rituelen en visualisaties, maar simpelweg door, vanuit het fundament dat je in de eerste en tweede module hebt gelegd een hartsverbinding te maken met je dier. Je ontdekt jouw manier communiceren, of dat voor jou vooral werkt via zien, horen, weten, voelen of misschien ook wel ruiken.

Omdat zeker te weten dat deze opleiding bij jou past en je de juiste klik hebt met mij en mijn manier van werken is de toelatingseis voor deze opleiding het volgen van de mini cursus AnimalWise Healing en Communicatie. De inschrijving hiervoor is inmiddels gesloten, maar het goede nieuws is dat deze mini cursus als bonus cursus is toegevoegd aan mijn AnimalWise Academy Abonnement.

Je kunt je een aantal keren per jaar inschrijven voor de jaaropleiding, nadat er weer een nieuwe ronde is gestart voor de mini cursus. Op dit moment is de inschrijving gesloten. Je kunt je >>HIER<< aanmelden voor de wachtlijst.

Je kunt de opleiding in je eigen tempo en volgorde volgen, mijn advies daarbij is om eerst module 1 af te ronden en daarna afwisselend een les uit module 2 en module 3 te volgen.

Tijdens alle drie de modules ga je op zoek naar jouw unieke werkwijze. Je gaat ontdekken wat voor jou werkt en wat minstens net zo belangrijk is om te weten: wat NIET voor jou werkt. Dat doe je door veel te oefenen, en ik ben er voor je om je feedback, tips en advies te geven. Niet alleen vanuit mijn eigen ervaring, kennis en kunde, maar ook door contact te leggen met de dieren waarmee je gewerkt hebt en ook hun feedback en Eigen-Wijsheid aan jou terug te koppelen.

Er is twee keer per maand een oefensessie voor via zoom, eentje met als thema AnimalWise Healing en de ander met als thema AnimalWise Communicatie. Daarnaast zet ik elke week een nieuwe opdracht in de Facebookgroep die te maken heeft met module 1, AnimalWise Verbinding. Zo kan je altijd blijven werken aan de basis (module 1) en er voor kiezen om mee te oefenen met module 2 en 3, of er meer als toeschouwer of proefcliënt bij te zijn als je het gevoel hebt dat je nog niet zo ver bent. Maar hoe ver je ook bent, het is altijd nuttig om aan te schuiven!

De opdrachten die bij de opleiding horen vind je in de academie terug bij de uitgewerkte PDF bestanden met de lesstof (daarnaast is er bij elke les een les video, die je ook als audio kunt beluisteren). Je kunt je uitgewerkte opdrachten naar me mailen en daar geef ik dan uitgebreid feedback op, met de bedoeling je aan het denken te zetten of te helpen nog meer jouw manier van werken te ontdekken. Kortom: om jou te helpen het meeste uit deze opleiding te halen.

De oefensessies, Facebookgroep en huiswerkbegeleiding zijn exclusief voor leden van mijn AnimalWise Academy Abonnement Plus (AAA+). Lidmaatschap van dit abonnement is dan ook een voorwaarde voor deelname, omdat ik heel belangrijk vind dat je ook de juiste begeleiding en feedback krijgt bij deze opleiding. Als je langer dan een jaar over de opleiding wilt doen kan dat dus eenvoudig door lid te blijven van het AAA+!

Kan je niet wachten om te beginnen met de jaaropleiding? Wordt dan nu eerst lid van mijn AnimalWise Academy Abonnement, zodat je de mini cursus AnimalWise Healing en Communicatie kunt volgen en zeker weet dat je de juiste klik hebt met mij!

Hoe is deze jaaropleiding AnimalWise Healing en Communicatie tot stand gekomen?

Als dierenmens in hart en nieren ben ik altijd op zoek gegaan naar manieren om mijn dieren te kunnen helpen én om ze beter te kunnen begrijpen. Dieren in het algemeen hebben altijd een grote aantrekkingskracht op me gehad, dus toen ik me begon te verdiepen in spiritualiteit en natuurreligies en koos voor een studie natuurgeneeskunde voor dieren, is het niet zo vreemd dat ik ook juist heel erg getrokken werd naar het werken met krachtdieren.

Voor mij zijn het werken met mijn krachtdieren en het geven van healing inmiddels onlosmakelijk met elkaar verbonden en ook geven ze me een steuntje in de rug bij het communiceren met dieren indien dat nodig is.

De eerste manier van healing geven waar ik mee in aanraking kwam was Reiki. Ik was meteen gefascineerd en het duurde dus ook niet lang voor ik mijn Reiki 1 inwijding had. Maar vrij snel voelde ik toch dat Reiki niet echt bij me paste en het ook anders kon. Ik had inmiddels ook andere healers leren kennen waar ik mee samenwerkte en oefende en ontdekte dat er zo veel meer opties waren dan alleen Reiki.

Vanaf toen is de zoektocht naar mijn manier van healing geven begonnen. Toen ik met spirituele healing ging werken, oftewel healing geven met behulp van de spirituele wereld en je gidsen, viel alles op zijn plek voor mij. De gidsen werden bij mij snel aangevuld door mijn krachtdieren en dat voelde echt als thuiskomen.

Ondertussen was ik ook al aan het werk als dierentolk. Ook daarbij was het me opgevallen dat er als het nodig is er ook vanzelf healing gaat stromen naar het dier waarmee ik in gesprek ben, vaak met hele bijzondere resultaten.

Tijdens de afsluiting van één van mijn healing opleidingen deden we een zogenaamde vision quest. Daarbij was het de bedoeling dat we allemaal een eigen plekje in de natuur opzochten, puur door ons te laten leiden door onze gidsen. In mijn geval was het een prachtig wit paard, dat al een tijdje bij me was. Ik voelde hem een aantal weken voor deze vision quest al af en toe (niet letterlijk, maar de boodschap was wel duidelijk) met zijn neus in mijn rug duwen, zo van: schiet nou eens op!!

Het paard leidde me naar een prachtige, enorme boom, waar ik letterlijk in kon gaan zitten. Daar heb ik mezelf extra gegrond en vroeg ik hem wat hij me kwam vertellen en die boodschap was prachtig:

“Ik heb je gezocht, ik heb op je gewacht en daar ben je dan! Vandaar mijn ongeduld en de duwtjes in de rug die ik je steeds geef.
Samen gaan we zo iets moois opzetten!! Daar mag je op vertrouwen, zodat wij ons werk kunnen doen. Ervaar hoe sterk de healing kan zijn als je durft te vertrouwen op je verbinding met de natuur, je krachtdieren en alle andere hulptroepen die er voor je zijn. Wij helpen je jouw unieke werkwijze te vinden en belangrijker nog, jij gaat samen met ons dat ook aan anderen leren!”

Ok, dat was duidelijk. Ik moest eraan geloven en mijn twijfels en angsten aan de kant zetten en een cursus gaan geven op het gebied van healing én communiceren met dieren, waarbij er ook een belangrijke rol voor krachtdieren was weggelegd. En nu, ruim 3 jaar verder, is deze cursus uitgegroeid tot een heuse jaaropleiding. Nog steeds geïnspireerd door mijn prachtige witte paard en mijn andere krachtdieren.

Wanneer is deze opleiding iets voor jou?

 • Als je graag wilt leren communiceren met dieren en dat wilt kunnen combineren met het geven van healing
 • Je vindt online opleidingen heel prettig werken, mits daar ook veel persoonlijke feedback en op jou afgestemd advies bij inbegrepen zit
 • Je bent eerder vastgelopen op regels, rituelen of symbolen die voor jou niet werkten zoals je zou willen en voelt dat het ook makkelijker moet kunnen
 • Je vindt persoonlijke ontwikkeling en werken aan jezelf belangrijk

Wanneer is deze opleiding niets voor jou?

 • Je bent echt op zoek naar een opleiding waarbij je traditioneel 'offline' les krijgt
 • Je bent wel op zoek naar een online cursus, maar volgt die graag puur via zelfstudie, je hebt geen behoefte aan persoonlijke begeleiding van 'de juf'
 • Je werkt het liefste met een vastomlijnde methode, met duidelijke regels, stappen of rituelen die voor iedereen precies hetzelfde zijn
 • Je ziet het nut van persoonlijke ontwikkeling en werken aan jezelf niet in

Wil je graag ontdekken hoe je healing kunt geven m.b.v. je Krachtdieren en wil je nu eindelijk echt weten wat er in het koppie van je dier omgaat? Dan is deze online Jaaropleiding AnimalWise Healing en Communicatie echt iets voor jou!

Foto Ellen Bob transparant rechthoek

Tijdens deze jaaropleiding zet ik mijn jarenlange ervaring in om jou te leren hoe jij jouw eigen manier van healing geven en communiceren met dieren kunt ontwikkelen. Na deze cursus weet je zeker dat je het kunt, omdat je meerdere succesvolle casussen hebt gemaakt en daarbij niet alleen feedback hebt gekregen van mij, maar ook van het dier dat je hebt mogen helpen.

De opleiding bestaat uit video- en pdf-lessen en audio bestanden (geleide meditaties), aangevuld met live online oefensessies en een Facebook groep waar je samen met je mede studenten ervaringen kunt uitwisselen en waar ik er voor je ben om je vragen persoonlijk te beantwoorden.

Jantje

"Ellen is betrokken en met de nodige humor weet ze hoe ze je kan stimuleren en uitdagen om het beste uit jezelf te halen."

"Ik zag op Facebook een online cursus communiceren met dieren voorbij komen. Erg benieuwd wat dit was ging ik verder kijken. Als dierenvriend heb ik zo vaak gezegd: “Kon ik maar met ze praten, weten wat er in ze omgaat.” Dus ik heb me aangemeld bij Ellen. Spannend vond ik het, maar ook uitdagend, niet wetende wat ik kon verwachten. Direct bij de eerste les stelde Ellen me gerust en gaf uitleg hoe je contact kon maken. Er werd ook veel samen geoefend tijdens de cursus. Ze had dan een foto van een dier klaar staan met een vraag voor het dier. Samen met medecursisten ging je aan de slag. En Ellen begeleidde je er doorheen, ondertussen meekijkend en stimulerend om verder te kijken of vervolgvragen aan het dier te stellen. Uiteraard met respect voor de grenzen van het dier. Voor Ellen staat het dier voorop en ze zal ook nooit iets doen of vragen van het dier dat het niet wil. Ze stimuleert je om jezelf hierin te ontwikkelen en te kijken welke methode van werken goed bij je past.

Wat ik ook als fijn heb ervaren is dat je samen met je medecursisten bezig was om antwoord te krijgen op de vraag die je had voor je dier. En het was soms heel ontroerend, verrassend maar soms ook verdrietig wat je te horen kreeg en dan was het fijn dat Ellen dit op haar eigen wijze kon begeleiden.

Ellen is betrokken en met de nodige humor weet ze hoe ze je kan stimuleren en uitdagen om het beste uit jezelf te halen. Ik ben erg blij dat ik deze cursus bij haar heb gevolgd."

Jantje Kuilman / Dierentolk Jantje

Foto wie ben ik rechthoek Angel

Deze jaaropleiding wordt gegeven door: Ellen Lichteveld | AnimalWise Coach

Er zijn weinig dingen waar ik blijer van wordt dan een bijzonder resultaat na een gesprek met een dier, waarbij de healing mag stromen. Feedback krijgen dat de dierenarts super verbaasd was over de vooruitgang, of dat een dier veel minder bang is geworden is na een communicatie en healing met mij zijn geweldige cadeautjes wat mij betreft!

Toch is er één ding waar ik nog blijer van wordt, en dat is andere mensen te leren hoe zij zelf kunnen werken met wat ik AnimalWise Healing en Communicatie ben gaan noemen. Als een cursist van me een fantastisch resultaat behaald is dat een extra speciaal cadeautje om deel van te mogen uitmaken! 

Daarom ben ik ook enorm dankbaar dat ik al ruim 5 jaar cursussen mag geven op het gebied van healing en communiceren met dieren en ik hoop dit prachtige werk nog jarenlang te mogen doen.

Op 25 november 2022 bestond mijn praktijk officieel 11 jaar en dat moet natuurlijk gevierd worden. Daarom gelden er mooie aanbiedingen, voor de mini cursus, maar zeker ook voor de jaaropleiding! 

Wil jij graag ervaren hoe het is om contact te maken met je krachtdier, healing te geven en te communiceren met dieren? Schrijf je dan snel in! Ik kijk er naar uit met je te mogen samenwerken!

Wat krijg je allemaal bij deze jaaropleiding?

 • 9 UITGEBREIDE LESSEN

  Elke module bestaat uit drie lessen, die indien handig zijn opgeknipt in kortere stukken. De lesstof bestaat uit een combinatie van video, audio en pdf. 

 • OPDRACHTEN

  Bij elke les zit een opdracht, waar je aan de slag gaat met jezelf, mijn dieren, je eigen dieren of dieren van proefcliënten. 

 • LEVENSLANG TOEGANG

  Zolang de cursus online staat, heb jij er toegang tot de laatste versie van de cursus! 

 • COMMUNITY

  Lidmaatschap van de Facebookgroep, waarin je je ervaringen kunt delen met je mede studenten en je vragen tussendoor kwijt kunt. 

 • LIVE OEFENSESSIES

  Toegang tot de oefen sessies: 2x per maand samen met je mede studenten oefenen om zo de lesstof ook echt in de praktijk te brengen. 

 • CERTIFICAAT

  Als je de jaaropleiding met goed gevolg afrond, ontvang je een mooi certificaat! 

Zo is de cursus opgebouwd:

MODULE #1

AnimalWise Verbinding

Tijdens de eerste module leg je de basis, door je te verbinden met moeder aarde, jezelf en je krachtdieren. Je gaat bovendien ontdekken hoe je kunt werken met je intentie en hoe je jezelf een healing kunt geven met behulp van je krachtdier(en). 

 • hart met pawprint icoon
  Stap 1: Verbind je met Moeder Aarde (Gronden)
 • hart met pawprint icoon
  Stap 2: Verbind je met Jezelf (Zelfbewustzijn)
 • hart met pawprint icoon
  Stap 3: Verbind je met de juiste Intentie
 • hart met pawprint icoon
  Stap 4: Verbind je met je Krachtdieren
 • hart met pawprint icoon
  Stap 5: Zelfhealing
 • hart met pawprint icoon
  Inleiding AnimalWise Healing en Communicatie

MODULE #2

AnimalWise Healing

Tijdens deze module ga je werken aan je healing skills. Je leert over aura's (het energieveld wat elk levend wezen heeft) en chakra's (de energie centra).

Je gaat een stap verder in het verbinding maken met je krachtdieren en team van gidsen met een techniek die ze in het mediumschap 'in de power zitten' noemen.

En natuurlijk ga je healing geven: je krijgt verschillende manieren van werken aangereikt, zodat je op zoek kunt naar jouw manier. Er is daarbij volop ruimte om samen te oefenen en om je eigen unieke werkwijze te gaan ontdekken en ontwikkelen. Dat gebeurd uiteraard onder begeleiding van mij en met behulp van de Eigen-Wijsheid van de dieren waar je mee werkt.

 • Icon AWH
  Aura en Chakra leer
 • Icon AWH
  In de Power / Werken met jouw team
 • Icon AWH
  AnimalWise Healing op afstand
 • Icon AWH
  AnimalWise Healing via handoplegging
 • Icon AWH
  Hulpmiddelen bij het healing geven

MODULE #3

AnimalWise Communicatie

Bij deze laatste module ga je leren communiceren met dieren. Ik vertel je de basics en van daaruit ga je ontdekken hoe het communiceren voor jou in zijn werk gaat. Communiceer jij via beelden, emoties, hoor je dingen, weet je ineens iets, ...

Met de eerste twee modules heb je al een stevige basis gelegd die je zullen helpen om te gaan met de twijfels en onzekerheden die elke (beginnende) dierentolk heeft. 

Door veel samen te oefenen ga je stapje voor stapje steeds beter snappen hoe het communiceren voor jou werkt en ga je ontdekken dat ook jij het kunt. 

 • icon AWC
  De theorie achter communiceren met dieren
 • icon AWC
  Veel in de praktijk communiceren met dieren
 • icon AWC
  Oefensessies met feedback van mij én het dier
 • icon AWC
  Communiceren met eigen dieren, dieren van anderen en dieren in de natuur
 • icon AWC
  Leren interpreteren van boodschappen uit de natuur en van je krachtdieren

Schrijf je nu in voor de Jaaropleiding en leer je Krachtdieren kennen, Healing geven én Communiceren met Dieren

Mock up
 • hart met pawprint icoon
  Levenslange toegang cursus
 • hart met pawprint icoon
  Mij als persoonlijke coach
 • hart met pawprint icoon
  Goede mix theorie / praktijk
 • hart met pawprint icoon
  Ook feedback van de dieren waar je mee werkt
 • hart met pawprint icoon
  Lesmateriaal in video, audio en pdf
 • hart met pawprint icoon
  Je kunt je eigen tempo aanhouden
 • hart met pawprint icoon
  2x per maand een oefensessie / vragenuurtje
 • hart met pawprint icoon
  Facebook community voor vragen tussendoor

Schrijf je nu in voor het AnimalWise Academy Abonnement zodat je vast de mini cursus kunt bekijken!

€72

per kwartaal

Thalita en Milou over mijn online cursus AnimalWise Healing en Communicatie

Thalita

"De cursus heeft een mooie balans tussen theorie en praktijk"

"Ik heb deze cursus met veel plezier en toewijding gevolgd. Ellen heeft een prettige manier van lesgeven en is hierbij enthousiast en laagdrempelig in haar aanpak. De cursus heeft een mooie balans tussen theorie en praktijk en er is genoeg ruimte om vragen te stellen en casussen te behandelen.

Als iemand die beroepsmatig met (getraumatiseerde) dieren werkt en altijd op zoek is naar nieuwe manieren om dieren te kunnen helpen/ondersteunen, vindt ik deze cursus zeker een aanrader!"

Thalita Lobbezoo / Stichting Carnivora

"Ellen wist mij te verrassen, mee te nemen in de mooie wereld van het tolken en mij daarbij te helpen om mijzelf te ontwikkelen en op de eerste plaats te zetten"

"Ellen is een bijzonder mens, ze weet je op een heldere, niet zweverige en duidelijke manier te coachen samen met jouw dieren, ook weet ze de informatie die een dier via haar doorgeeft zeer duidelijk, eerlijk en krachtig te vertalen.

Bij Ellen heb ik een heel fijne opleiding tot dierentolk gevolgd, ze wist mij te verrassen, mee te nemen in de mooie wereld van het tolken en mij daarbij te helpen om mijzelf te ontwikkelen en op de eerste plaats te zetten."

Milou Fransen / Trimsalon Fritz

Milou aap

Heb jij deze vraag ook?

Nog één keer alles op een rij:

Mock up
 • hart met pawprint icoon
  Levenslange toegang cursus
 • hart met pawprint icoon
  Mij als persoonlijke coach
 • hart met pawprint icoon
  Goede mix theorie / praktijk
 • hart met pawprint icoon
  Ook feedback van de dieren waar je mee werkt
 • hart met pawprint icoon
  Lesmateriaal in video, audio en pdf
 • hart met pawprint icoon
  Je kunt je eigen tempo aanhouden
 • hart met pawprint icoon
  2x per maand een oefensessie / vragenuurtje
 • hart met pawprint icoon
  Facebook community voor vragen tussendoor

Schrijf je nu in voor het AnimalWise Academy Abonnement zodat je vast de mini cursus kunt bekijken

€72

per kwartaal

DISCLAIMER: Ik geloof dat iedereen kan leren om healing te geven / te communiceren met dieren. Wat daarvoor natuurlijk wel nodig is, is oefening: oefening baart kunst! Ik ben er voor je om je zo goed mogelijk te begeleiden en je obstakels en belemmerende overtuigingen uit de weg te ruimen, maar het oefenen kan ik helaas niet voor je doen. Wees je er ook van bewust dat healing en diercommunicatie hele mooie tools zijn, maar nooit de dierenarts vervangt!

© AnimalWise Coaching | Algemene Voorwaarden | Privacyverklaring

Heb je een vraag?
Scan de code