HERKEN JE DIT?

 • Star of Bethlehem Icon
  Je hebt altijd al alles willen leren over Bach Bloesem remedies en hoe je deze bij honden of katten kunt inzetten, maar je hebt nooit de juiste cursus kunnen vinden
 • Star of Bethlehem Icon
  Je wilt je dier graag op een veilige, makkelijke en zachte manier kunnen helpen bij stress situaties, trauma en verdriet
 • Star of Bethlehem Icon
  Je hebt een dier met een dusdanig rugzakje dat je graag zelf leert hoe je angst en agressie kunt ombuigen naar vertrouwen en rust
 • Star of Bethlehem Icon
  Je bent altijd op zoek naar extra mogelijkheden in je praktijk om de dieren waar je mee werkt emotioneel te kunnen ondersteunen
 • Star of Bethlehem Icon
  Je werkt in een asiel en wilt heel graag een eenvoudige manier om de stress te verminderen en angstige en agressieve dieren te helpen

Dan heb ik goed nieuws voor je

Want dan is mijn online cursus Bach Bloesem remedies voor hond en kat echt wat voor jou! Tijdens deze cursus leer je hoe je op een eenvoudige, zachte en veilige manier honden en katten weer emotioneel in balans te brengen. Simpelweg door het geven van een paar druppels.

Leer alles over Bach Bloesem remedies om niet alleen je eigen honden en katten te helpen, maar ook die van bijvoorbeeld je klanten. Of het nou gaat om vuurwerkangst, trekken aan de riem of uitvallen naar andere honden, onzindelijkheid, constant aandacht vragen of juist niet aangeraakt willen worden, Bach Bloesem remedies kunnen helpen!

De toelatingseis voor deze uitgebreide cursus is het volgen van de mini cursus Bach Bloesem Remedies voor Hond en Kat. Je kunt je hier voor inschrijven t/m 7 maart 2023.

De werking van de Bach Bloesem Remedies

De Bach Bloesem remedies zijn ontdekt en ontwikkeld door de Engelse arts dr. Edward Bach. Hij was er van overtuigd dat er een zachte, veilige manier van genezen te vinden moest zijn in de natuur, en deze heeft hij gevonden in zijn bloesem remedies. Dr. Bach ontdekte dat bepaalde bloesems ons kunnen helpen emotioneel weer in balans te komen. Verschillende remedies werken daarbij op verschillende gemoedstoestanden.

Zo heb je remedies die je helpen angst om te zetten in vertrouwen, of ongeduld in geduld. Maar ook remedies die je helpen heimwee een plekje te geven, meer zelfvertrouwen te krijgen, toleranter te zijn naar anderen, weer hoop te vinden, enzovoorts. Zo heeft dr. Bach 38 verschillende remedies gekoppeld aan 38 verschillende gemoedstoestanden. Het is wonderbaarlijk om de resultaten te zien als je de juiste mix van remedies geeft aan een dier. Soms gaat dat heel snel, zoals bij Willem de Jack Russel terrier die uitviel naar andere honden en thuis constant om aandacht vroeg. Na één dag Bach herkende zijn mens hem al amper meer terug. Hij was niet uitgevallen tijdens de wandeling en ging thuis uit zichzelf lekker in zijn mand liggen slapen.

Mimulus

Jammer genoeg gaat het niet altijd zo snel. Vaak heeft het minstens een paar dagen of een paar weken nodig en soms meerdere flesjes Bach van verschillende samenstelling. Als ik naar mijn eigen kat Berlioz kijk, die was vroeger panisch voor vuurwerk en blijft nu heerlijk chill in zijn mandje liggen als er buiten wordt geknald. Maar dat is een proces van jaren geweest, met veel flesjes Bach die steeds weer een laagje van zijn angst af wisten te pellen.

Het was de droom van dr. Bach dat iedereen zelf een Bach set in huis had. Want het werkt volgens hem zo simpel als dit: 'Als ik honger heb haal ik een krop sla uit mijn tuin, en als ik bang ben neem ik een druppel Mimulus'. Helaas zijn we, nu bijna 85 jaar na het vervolmaken van zijn methode, nog lang niet zo ver. Toch snap ik zijn droom, want hoe fijn zou het zijn als je voor jezelf, maar ook voor je dieren, altijd Bach Bloesem remedies bij de hand zou hebben én bovendien weet hoe je deze dient te gebruiken. En bij dat laatste help ik je graag verder!

Wanneer werkt de Bach niet?

Wat bij het uitzoeken van de remedies belangrijk is om te weten, is dat elke remedie alleen werkt op één specifieke gemoedstoestand. Om de juiste remedie mix te kunnen samenstellen, is het dus belangrijk dat je de remedies kent en weet welke remedie bij welke gemoedstoestand hoort. Maar wat minstens net zo belangrijk is, is om de gemoedstoestanden te leren herkennen, als het ware 'af te lezen'. En zeker bij dieren is dat niet altijd even makkelijk en gaat het vaak mis.

Ik zie het zo vaak terugkomen in de praktijk. Zeker bij honden, waar de achterhaalde maar hardnekkige dominantie en onderdanig labels vaak een objectieve blik vertroebelen. Bij agressie denkt men dus vaak aan remedies die zogenaamde dominantie tegen gaan, terwijl je 9 van de 10 keren het bij de angst remedies moet zoeken.

Wat ook vaak mis gaat is simpelweg de verkeerde keuze omdat je niet de juiste remedie bij de gemoedstoestand die uit balans is kiest. Bijvoorbeeld een hond met verlatingsangst, die krijgt vaak de remedie Larch, omdat die, heeft men gelezen, werkt om meer zelfvertrouwen te geven. Maar... helaas geen resultaat. Hoe kan dat? Als je weet waar Larch je meer zelfvertrouwen bij geeft wordt dat vanzelf duidelijk. Larch werkt namelijk bij de gemoedstoestand / emotie faalangst. En laat faalangst nou meestal niks met verlatingsangst te maken hebben. Niet zo gek dus, dat de Bach niet werkt, want er is niet voor de juiste remedie(s) gekozen.

Welke remedie werkt er dan wel bij verlatingsangst? Dat hangt dan weer van de onderliggende emoties af. Want de ene hond is gewoon echt bang om alleen te zijn, een ander maakt zich vreselijk ongerust over hun mensen als ze niet weten waar die zijn, een derde verveelt zich te pletter en zo kunnen er meer gemoedstoestanden verstopt gaan achter de term verlatingsangst.

Kortom: "ken uw dier!" Is in dit geval ontzettend belangrijk. En natuurlijk help ik graag mensen met het uitzoeken van de juiste remedie voor hun hond, maar wat ik nog vele malen liever doe, is mensen leren hoe ze dat zelf kunnen doen, om zo die droom van dr. Bach iets dichterbij te brengen. Hoe meer mensen zelf leren hoe ze met Bach kunnen werken, hoe beter!!

Dus wil jij graag je eigen dier kunnen ondersteunen met Bach, of Bach Bloesem remedies toevoegen aan jouw 'gereedschapskist' in je werk met dieren? Dan is mijn cursus echt iets voor jou!

Ik leer je niet alleen de remedies kennen, maar help je ook om te leren de gemoedstoestanden te herkennen bij je hond of kat.

BEN JE KLAAR OM ZELF TE LEREN HOE JE HONDEN EN KATTEN KUNT HELPEN? Dan is deze online cursus Bach Bloesem remedies voor Hond en Kat echt iets voor jou!

Berlioz flesje Bach in rondje

Tijdens deze cursus zet ik mijn jarenlange ervaring met Bach Bloesem remedies én met online lesgeven in om je wegwijs te maken in de Bach Bloesem remedies en hoe je deze kunt inzetten voor dieren.

Deze cursus bestaat uit een combinatie van video- en pdf-lessen en opdrachten. Je kunt kiezen of je de cursus aanschaft met huiswerkbegeleiding of puur als zelfstudie.

De huiswerkbegeleiding kan je aanschaffen door lid te worden van mijn AnimalWise Academy Abonnement plus. Dan ontvang je toegang tot de Facebookgroep die bij de cursus hoort en word je uitgenodigd om 2x per maand een live vragenuurtje via Zoom bij te wonen. Bovendien kan je de opdrachten die bij de cursus zitten naar mij mailen, waar ik je dan uitgebreide feedback op geef. Alleen als je de cursus aanschaft met begeleiding ontvang je na het afronden er van een certificaat van deelname.

De toelatingseis voor deze uitgebreide cursus is de korte mini cursus Bach Bloesem remedies voor Hond en Kat, waarbij ik je in 3 lessen kort kennis laat maken met deze prachtige methode. Na het volgen van deze mini cursus weet jij zeker dat je een klik hebt met mij en mijn manier van werken en dat is wat mij betreft een win win situatie: jij weet zeker dat je je geld goed investeert en ik heb alleen enthousiaste cursisten!

Renzina over de cursus Bach Bloesem remedies voor Hond en Kat

Renzina

"Ik heb geen seconde spijt en ben erg blij dat ik deze cursus heb gevolgd bij Ellen"

"In 2019 heb ik elders een schriftelijke opleiding Bach Bloesem voor dieren gevolgd en succesvol afgerond, echter voelde ik mij onvoldoende bekwaam.

Ik gebruikte het wel zeker bij de opvanghonden die wij kregen maar verder paste ik het niet echt toe. Toen zag ik een aantal keer het gratis webinar voorbij komen van Ellen over de Bach Bloesem cursus die zij geeft. Nadat ik hem voor de derde keer voorbij zag komen heb ik mij aangemeld, immers het is gratis en ik zit nergens aan vast.

Voor mij was het onmiddellijk duidelijk dat ik deze cursus bij Ellen wou gaan volgen en na het webinar heb ik mij dan ook meteen aangemeld. Wat een verrijking van kennis geeft mij dit.

Ellen heeft zelf erg veel ervaring en die deelt ze graag met jou. Ze heeft super gave opdrachten als huiswerk voor je klaar staan. Het is niet moeilijk en je kan het in je eigen tempo volgen. Als iets onduidelijk is of als je vragen hebt dan krijg je snel antwoord, maar let op, ze laat jou ook opnieuw nadenken over een antwoord en juist dat maakt dat je zoveel meer leert van Ellen.

Ik heb geen seconde spijt en ben erg blij dat ik deze cursus heb gevolgd bij Ellen. Mocht je twijfelen of je wel of niet aan deze cursus wilt beginnen? (daar is een Bach Bloesem remedie voor! 🙂) Stop met twijfelen, hak de knoop door en gun jezelf deze kans.

Warme groet van Renzina."

Renzina Olde Heuvel-Heuker / Hond en Baas ZENtraal

Ellen en Bob

De docente Ellen Lichteveld-Blom

Ellen heeft in de 18 jaar dat ze nu werkt met Bach Bloesem remedies al honderden katten en honden geholpen met deze prachtige methode en vaak met verbluffende resultaten. Niet alleen bij particuliere klanten, maar ook bij verschillende asiels in de regio Twente. 

Vanaf het moment dat ze les kreeg in Bach tijdens haar opleiding Natuurgeneeskunde voor Dieren die ze in 2004 is begonnen, had ze meteen een klik. Haar klasgenoten gaven haar zelfs de bijnaam ‘de Bach-one’.

Ze heeft zich na haar studie verder verdiept in alles wat met Bach Bloesems te maken heeft, zo heeft ze bijvoorbeeld ook de humane Bach opleiding afgerond bij het Bach centrum. 
Behalve als Bach consulent werkt ze als dierentolk, healer en TTouch practitioner. 

In 2016 heeft ze haar eerste online cursus Bach Bloesem remedies voor Dieren gegeven en sindsdien heeft ze meerdere online en ‘offline’ cursussen Bach Bloesem remedies voor hond en/of kat gegeven. 

Ze doet niets liever dan haar kennis delen met anderen, en kan prachtig vertellen over Bach Bloesem remedies en hoe je deze toe kunt passen bij je hond of kat.

Wil jij van Ellen leren hoe jij het beste Bach Bloesem remedies kunt inzetten bij je dieren? Schrijf je dan eerst in voor de mini cursus Bach Bloesem Remedies voor Hond en Kat.  

Wat krijg je allemaal bij deze cursus?

Hieronder vind je een opsomming van alles wat bij de cursus zit inbegrepen.

In de linkerkolom staat de basis, wat je krijgt als je kiest voor de zelfstudie variant. In de rechterkolom alle extra voordelen als je kiest voor de volledige cursus inclusief begeleiding. Natuurlijk krijg je dan ook alles uit de linker kolom!

Alleen zelfstudie

 • DE ONLINE CURSUS

  Toegang tot de online cursus op de AnimalWise Academy. De cursus bestaat uit 10 lessen, die onderverdeeld zijn in 3 modules: Inleiding, Remediekennis en Bach Bloesem remedies in de Praktijk

 • LEVENSLANG TOEGANG

  Je krijgt levenslang (zolang de AnimalWise Academy bestaat) toegang tot de laatste update van de cursus. 

 • VIDEO

  Bij elke les zit een videoles, waarin ik alle stof mondeling en met een presentatie er bij toelicht. 

 • AUDIO

  Alle video lessen zijn ook omgezet naar een audio versie. Zo kan je, als je dat fijner vindt, ook er voor kiezen om naar de les te luisteren. 

 • PDF LESSEN

  Bij elke les is de lesstof ook uitgewerkt in een pdf bestand. Deze kan je als je dat wilt uitprinten of opslaan, zodat je ze op je gemakje kunt doorlezen en als naslagwerk kunt gebruiken. 

 • OPDRACHTEN

  Bij elke les zitten opdrachten. De meerkeuze opdrachten kan je herkansen tot je ze goed hebt, zodat je weet dat je de stof snapt. De open vragen zijn bedoeld om je te helpen de stof je nog beter eigen te maken. Bij de zelfstudie variant krijgt je geen feedback op de open vragen.  

Inclusief begeleiding

 • BONUS BIJ LIDMAATSCHAP AAA+

  Als lid van het AAA+ ontvang je alle voordelen die hieronder opgesomd staan. 

  Daarnaast krijg je als AAA+ lid als bonus ook toegang tot het 'gewone' AnimalWise Academy Abonnement: een kennisbank vol met workshops, webinars en meditaties, diverse bonus cursussen en healing voor jou en je dier. Meer informatie over dit abonnement vind je >>HIER<<

 • PERSOONLIJKE AANDACHT

  Uitgebreide en persoonlijke feedback op jouw huiswerk en vragen, je krijgt mij als je persoonlijke tutor en coach, zolang je lid blijft van het AAA+. 

 • COMMUNITY

  Je krijgt toegang tot de Facebook Community speciaal voor de Bach cursus zolang je lid blijft van het AAA+. Hier kan je vragen stellen en casussen delen, waar ik je persoonlijk antwoord of feedback op zal geven. 

 • VRAGENUURTJES

  Omdat het soms fijner is om mondeling feedback te krijgen in plaats van schriftelijk, zijn er elke maand ook 2 live vragenuurtjes via videocall (zoom) waar je vragen kunt stellen, maar ook casussen kunt bespreken en oefenen met gesprekstechnieken.

 • CERTIFICAAT

  Als je alle opdrachten met goed gevolg hebt afgerond ontvang je van mij een certificaat

Zo is de cursus opgebouwd:

MODULE #1

Inleiding

Tijdens de eerste twee lessen leer je heel kort alle 38 remedies kennen en vertel ik je hoe je er mee kunt werken. Verder zal ik je alles vertellen over dr. Bach, zijn levensloop en ontdekkingen en gaan we in op de filosofie die bij deze methode hoort.

 • wild rose icon
  Les 1: Bach Bloesem remedies in Vogelvlucht
 • wild rose icon
  Les 2: Leven en filosofie van dr. Bach
Wild Rose
"They cure, not by attacking disease, but by flooding our natures with the beautiful vibrations of our Higher Nature, in the presence of which disease melts as snow in the sunshine."

Dr. Edward Bach

MODULE #2

Remedie kennis

Tijdens deze module (totaal 4 lessen) leer je in welke zeven groepen dr. Bach de remedies heeft ingedeeld. De remedies worden per groep uitgebreider behandeld. Daarbij leer je ook hoe je remedies die op het eerste gezicht veel op elkaar lijken van elkaar kunt onderscheiden en natuurlijk hoe je de remedies kunt herkennen bij honden en katten!

 • wild rose icon
  Les 3: Groep 1 en 2
 • wild rose icon
  Les 4: Groep 3 en 4
 • wild rose icon
  Les 5: Groep 5 en 6
 • wild rose icon
  Les 6: Groep 7 en Rescue Remedy
Larch
“Daar de planten onze vrees, onze angsten, onze zorgen, onze fouten en onze mislukkingen genezen, zijn het deze die we moeten zoeken, en dan zal de ziekte, gelijk welke, ons verlaten.”

Dr. Edward Bach

MODULE #3

Bach Bloesem remedies in de Praktijk

Samen met mij ga je leren hoe je de Bach Bloesem remedies in de praktijk kunt toepassen. Daarbij begin je bij jezelf, want dat blijft de beste manier om de remedies echt te leren kennen! Daarna is er nog een les voor elk van de grote toepassingsgebieden van Bach, namelijk angst, agressie en veranderingen (herplaatsing, gezinsuitbreiding, overlijden, etc.)

 • wild rose icon
  Les 7: Bach Bloesem Remedies voor Jezelf
 • wild rose icon
  Les 8: Bach Bloesem Remedies bij Angst
 • wild rose icon
  Les 9: Bach Bloesem Remedies en Agressie
 • wild rose icon
  Les 10: Bach Bloesem Remedies bij Veranderingen
Honeysuckle
It is only when we are happy (which is obeying the commands of our soul) that we can do our best work."

Dr. Edward Bach

Wanneer is deze cursus iets voor jou?

 • Als je graag je echt wilt verdiepen in Bach Bloesem remedies en in de praktijk wilt kunnen werken met Bach Bloesem remedies bij honden en katten
 • Je vindt online cursussen heel prettig werken, zeker als je zelf de keuze krijgt of je er persoonlijke feedback en op jou afgestemd advies bij krijgt
 • Je wilt graag duidelijke uitleg, verschillende werkvormen en een goede vertaling naar hoe je de remedies bij dieren kunt herkennen
 • Je vindt persoonlijke ontwikkeling en werken aan jezelf belangrijk

Wanneer is deze cursus niets voor jou?

 • Je bent echt op zoek naar een cursus waarbij je traditioneel les krijgt, met vaste lesdagen samen in hetzelfde lokaal.
 • Je wilt liever makkelijke, pasklare oplossingen dan dat je je verdiept in de individuele situatie van een dier en welke gemoedstoestand daar achter zit
 • Je hebt helemaal niks met honden of katten en werkt vooral met andere diersoorten
 • Je ziet het nut van persoonlijke ontwikkeling en werken aan jezelf niet in

Na het volgen van deze unieke cursus weet jij hoe je Honden en Katten kunt helpen met Bach Bloesem Remedies

Mock up Bach cursus

Alleen zelfstudie

 • Chicory Icon
  Levenslange toegang cursus
 • Chicory Icon
  Je kunt meteen beginnen!
 • Chicory Icon
  Totaal tien lessen
 • Chicory Icon
  Lessen met zowel video, audio en pdf
 • Chicory Icon
  Opdrachten die je verder helpen

Inclusief begeleiding

 • Chicory Icon
  Uitgebreide hulp en feedback bij het huiswerk
 • Chicory Icon
  Facebook Community
 • Chicory Icon
  Maandelijkse vragenuurtjes via Zoom
 • Chicory Icon
  Alle andere voordelen van het AAA
 • Chicory Icon
  Certificaat na afronding cursus

Is deze cursus voor jou? Schrijf je dan nu eerst voor de mini cursus! Nu als jubileumdeal voor maar:

€99 €33

Betalingen.png

Wat mijn cursisten antwoorden op de vraag of ze de cursus zouden aanbevelen aan anderen:

Screenshot_20220128_145337_com (1).android.chrome
Screenshot_20220128_145427_com (1).android.chrome
DISCLAIMER: Het behalen van goede resultaten met Bach Bloesem Remedies is een combinatie van remediekennis en het kunnen lezen van de juiste gemoedstoestand bij het dier. Ik doe mijn best je daarvoor zo veel mogelijk handvatten aan te reiken en je daar zo goed mogelijk bij op weg te helpen, maar het gaat echt om kilometers maken en blijven oefenen tot je elke remedie kunt herkennen. Het is een simpele methode, als je hem eenmaal in de vingers hebt. Verder wil ik duidelijk stellen dat Bach nooit de regulier medische zorg kan en mag vervangen. Het kan er zeker wel een hele mooie aanvulling op zijn!

© AnimalWise Coaching | Algemene Voorwaarden | Privacyverklaring

Heb je een vraag?
Scan de code