HERKEN JE DIT?

 • Star of Bethlehem Icon
  Je wilt graag zelf met Bach Bloesem remedies leren werken
 • Star of Bethlehem Icon
  Je wilt je dier graag op een veilige, makkelijke en zachte manier kunnen helpen bij stress situaties, trauma en verdriet
 • Star of Bethlehem Icon
  Je hebt een dier met een dusdanig rugzakje dat je graag zelf leert hoe je angst en agressie kunt ombuigen naar vertrouwen en rust
 • Star of Bethlehem Icon
  Je bent altijd op zoek naar extra mogelijkheden in je praktijk om de dieren waar je mee werkt emotioneel te kunnen ondersteunen
 • Star of Bethlehem Icon
  Je werkt in een asiel en wilt heel graag een eenvoudige manier om de stress te verminderen en angstige en agressieve dieren te helpen

Dan heb ik goed nieuws voor je

Want dan is mijn online cursus Bach Bloesem remedies voor hond en kat echt wat voor jou! Tijdens deze cursus leer je hoe je op een eenvoudige, zachte en veilige manier honden en katten weer emotioneel in balans te brengen. Simpelweg door het geven van een paar druppels.

In 6 lessen leer je alles over dr. Bach en hoe hij deze fantastische methode heeft ontdekt en ontwikkeld, je leert alle 38 remedies uitgebreid kennen en hoe je de juiste remedies kunt uitkiezen voor je dier, of het nou gaat om angst, agressie, stress, trauma, etc. Oftewel, Bach Bloesem remedies bieden uitkomst bij alles wat jouw dier emotioneel uit balans brengt.

Alle lessen zijn in 2024 opnieuw opgenomen en staan voor je klaar in de AnimalWise Academy te staan, waar je levenslang toegang houdt tot de laatste versie van de cursus.

Naast de videoles, zit er bij elke les ook een pdf-les, met daarin de uitgewerkte lesstof. De video les is ook als audiobestand toegevoegd aan de lessen. Zo kan je op verschillende manieren jezelf de stof eigen maken.

Elke les wordt afgesloten met een meerkeuze toets, zodat je zelf kunt toetsen of je de stof goed hebt begrepen.

Naast de toegang tot de lessen, krijg je ook 3 maanden lang toegang tot mijn studiegroep Bach Bloesem remedies. Hier kan je tussen de lessen door je vragen aan mij stellen, je ervaringen delen met andere cursisten en met elkaar meedenken over de juiste Bach Bloesem remedies voor jouw dier. Zie het als een online klaslokaal.

Elke week zal ik een korte opdracht in deze groep plaatsen, om je aan het denken te zetten en te helpen de remedies nog beter te leren kennen. Meedoen aan die opdrachten is niet verplicht, maar wel leuk en leerzaam!

Ook zal er ook elke maand een live vragenuurtje zijn via Zoom, waarin ik al je vragen over de cursus zal beantwoorden en ik graag met je meedenk over de juiste Bach Bloesem remedies voor een dier of jezelf. Ik zal ook regelmatig proefcliënten uitnodigen voor het vragenuurtje, zodat je ook kunt oefenen met gesprekstechnieken onder mijn begeleiding.

En last but not least, krijg je bij deze cursus ook een 1 op 1 coaching sessie met mij via Zoom, zodat we echt even de puntjes op de i kunnen zetten en ik met je meedenk hoe jij Bach het beste kunt toepassen in de praktijk.

Deze cursus is het vervolg op de mini cursus Bach Bloesem Remedies voor Hond en Kat.

Heb je deze mini cursus al aangeschaft? Dan ontvang je de huidige prijs van de cursus als korting als je je inschrijft voor deze vervolgcursus.

Heb je de mini cursus nog niet gevolgd, dan krijg je hem er bij. In dat geval raad ik je wel aan om eerst af te spreken voor een gratis verbindingsgesprek met mij, zodat je zeker weet dat we de juiste klik hebben en de uitgebreide cursus wat voor jou is.

Dat mag je natuurlijk ook altijd doen, ook als je de mini cursus hebt gevolgd en twijfelt of je jezelf ook voor het vervolg wilt inschrijven!

HEB JE AL BASISKENNIS OVER BACH BLOESEM REMEDIES EN WIL JE NU GRAAG ECHT DE DIEPTE IN? Dan is deze online cursus Bach Bloesem remedies voor Hond en Kat echt iets voor jou!

Berlioz flesje Bach in rondje

Tijdens deze cursus zet ik mijn jarenlange ervaring met Bach Bloesem remedies én met online lesgeven in om je wegwijs te maken in de Bach Bloesem remedies en hoe je deze kunt inzetten voor dieren.

Omdat je nu bij de mini cursus al kort kennis hebt gemaakt met alle remedies, gaan we tijdens deze cursus meer de diepte in en leer je de remedies nog beter kennen.

Ook is er elke les aandacht voor andere onderwerpen die belangrijk zijn als je met Bach werkt, zoals hoe pas je Bach toe bij bepaalde thema's als angst, agressie, ....

Ook leer je verschillende manieren om het dier zelf mee te laten kiezen bij het uitzoeken van de remedies en een basiskennis van gesprekstechnieken, zodat je leert hoe je het beste de informatie kunt inwinnen bij eigenaren van dieren.

Deze cursus bestaat uit een combinatie van video- en pdf-lessen en toetsen na elke les. De videolessen zijn ook als audio bestand toegevoegd, zodat je desgewenst ook de lessen kunt luisteren tijdens het wandelen, de afwas, ...

De toetsen kan je zo vaak maken als je wilt of als nodig is. Het gaat me er om dat jij weet dat je de stof hebt begrepen, iedereen doet dat op zijn eigen manier en in zijn eigen tempo.

Mijn visie op lesgeven is niet dat je als cursist kunt slagen of 'zakken', maar dat het mijn taak als 'Bach juf' is te zorgen dat jij uiteindelijk op jouw eigen-wijze je de stof weet eigen te maken.

Daarom krijg je ook 3 maanden lang uitgebreide begeleiding bij de cursus, via de studiegroep die je ook terugvindt in mijn AnimalWise Academy.

Daar ben ik er voor je om je verder te helpen wanneer nodig en om je te helpen de remedies nog beter te leren kennen. En natuurlijk kan je ook casussen inbrengen in de studiegroep en tijdens de vragenuurtjes en help ik je daar graag mee.

Klinkt dat als een cursus die jij wilt volgen? Dan zie ik je heel graag terug in de studiegroep en natuurlijk bij de live vragenuurtjes!

Wat mijn cursisten zeggen over de cursus Bach Bloesem remedies voor Hond en Kat:

Cooper

Frederique over de cursus:

"Van een eerdere cursus wist ik al wel hoe behulpzaam Bach bloesemremedies voor mensen kunnen zijn. Omdat ik graag mijn kennis over en ervaring met Bach bloesems  wilde uitbreiden richting dieren ben ik de cursus bij de AnimalWise Academy gaan doen. In deze cursu leer je de uitgebreide basis van de 38 remedies, hoe je ze specifiek inzet bij honden en katten én ook bij jezelf. Dit alles wordt duidelijk uitgelegd in geschreven cursusmateriaal en in video’s.

Maar dan begint het eigenlijk pas, want als je ook echt van plan bent met Bach bloesems aan de slag te gaan, kun je ze alleen goed leren kennen door te oefenen. Daarom vond ik het lidmaatschap van de studiegroep zo’n verrijking!

Want juist in de online vragenuurtjes kun je echte situaties met huisdieren bespreken en kan Ellen als dierencommunicator meekijken naar welke remedies het dier nodig heeft. Ook vond ik het erg fijn om vragen te kunnen stellen en tips te delen in de groep en met medecursisten van gedachten te wisselen over oefencases. 

Geweldig om met Bach bloesemremedies een dier zó goed en eenvoudig te kunnen ondersteunen om weer in balans te komen. Mijn lieve Cooper is in zeer korte tijd van een getraumatiseerde, teruggetrokken en angstige herplaatste kater getransformeerd in de ontspannen, speelse en aanhankelijke knuffelkont die hij eigenlijk is! 

Ik heb tijdens deze cursus al voor meerdere katten en een aantal honden een flesje Bach remedies kunnen samenstellen. Met zeer mooi resultaat, zoals een vrijwel stressloze verhuizing, een ontspannen herplaatsing en een hondje dat niet meer plast uit enthousiasme als er bezoek komt. En zelf ben ik na 35 jaar nagelbijten in 2 dagen tijd, zonder moeite, gestopt met deze vervelende gewoonte dankzij de juiste Bach combinatie! Deze cursus is dus zeker een investering in jezelf!"

Renzina over de cursus:

"In 2019 heb ik elders een schriftelijke opleiding Bach Bloesem voor dieren gevolgd en succesvol afgerond, echter voelde ik mij onvoldoende bekwaam.

Ik gebruikte het wel zeker bij de opvanghonden die wij kregen maar verder paste ik het niet echt toe. Toen zag ik een aantal keer het gratis webinar voorbij komen van Ellen over de Bach Bloesem cursus die zij geeft. Nadat ik hem voor de derde keer voorbij zag komen heb ik mij aangemeld, immers het is gratis en ik zit nergens aan vast.

Voor mij was het onmiddellijk duidelijk dat ik deze cursus bij Ellen wou gaan volgen en na het webinar heb ik mij dan ook meteen aangemeld. Wat een verrijking van kennis geeft mij dit.

Ellen heeft zelf erg veel ervaring en die deelt ze graag met jou. Ze heeft super gave opdrachten als huiswerk voor je klaar staan. Het is niet moeilijk en je kan het in je eigen tempo volgen. Als iets onduidelijk is of als je vragen hebt dan krijg je snel antwoord, maar let op, ze laat jou ook opnieuw nadenken over een antwoord en juist dat maakt dat je zoveel meer leert van Ellen.

Ik heb geen seconde spijt en ben erg blij dat ik deze cursus heb gevolgd bij Ellen. Mocht je twijfelen of je wel of niet aan deze cursus wilt beginnen? (daar is een Bach Bloesem remedie voor! 🙂) Stop met twijfelen, hak de knoop door en gun jezelf deze kans.

Warme groet van Renzina."

 

Renzina
Ellen en Bob

De docente Ellen Lichteveld-Blom

Ellen heeft in de bijna 20 jaar dat ze nu werkt met Bach Bloesem remedies al honderden katten en honden geholpen met deze prachtige methode en vaak met verbluffende resultaten. Niet alleen bij particuliere klanten, maar ook bij verschillende asiels in de regio Twente. 

Vanaf het moment dat ze les kreeg in Bach tijdens haar opleiding Natuurgeneeskunde voor Dieren die ze in 2004 is begonnen, had ze meteen een klik. Haar klasgenoten gaven haar zelfs de bijnaam ‘de Bach-one’.

Ze heeft zich na haar studie verder verdiept in alles wat met Bach Bloesems te maken heeft, zo heeft ze bijvoorbeeld ook de humane Bach opleiding afgerond bij het Bach centrum. 
Behalve als Bach consulent werkt ze als dierentolk, healer en TTouch practitioner. 

In 2016 heeft ze haar eerste online cursus Bach Bloesem remedies voor Dieren gegeven en sindsdien heeft ze meerdere online en ‘offline’ cursussen Bach Bloesem remedies voor hond en/of kat gegeven. In 2024 heeft ze de laatste versie van de online cursus opnieuw opgenomen en opnieuw vorm gegeven. 

Ze doet niets liever dan haar kennis delen met anderen, en kan prachtig vertellen over Bach Bloesem remedies en hoe je deze toe kunt passen bij je hond of kat.

Wil jij van Ellen leren hoe jij het beste Bach Bloesem remedies kunt inzetten bij je dieren? Schrijf je dan nu in! 

Wat krijg je allemaal bij deze cursus?

Hieronder vind je een opsomming van alles wat bij de cursus zit inbegrepen.

 

 • DE ONLINE CURSUS

  Toegang tot de online cursus op de AnimalWise Academy, zodra de lessen begonnen zijn. De cursus bestaat uit 6 lessen. Schrijf je je in tijdens deze creatieronde, dus voor alle lessen opgenomen zijn? Dan wordt je uitgenodigd om live bij de lessen aanwezig te zijn. 

 • LEVENSLANG TOEGANG

  Je krijgt levenslang (zolang de AnimalWise Academy bestaat) toegang tot de laatste update van de cursus. Zelfs als de cursus uitgebreid wordt.

 • VIDEO

  De lessen staan allemaal voor je klaar in de AnimalWise Academy en je kunt meteen beginnen.

  Tijdens de video lessen vertel ik je uitgebreid over de lesstof en Bach Bloesem remedies. De lessen worden ondersteund door een presentatie.

 • AUDIO

  Alle video lessen worden ook omgezet naar een audio versie. Zo kan je, als je dat fijner vindt, ook er voor kiezen om naar de les te luisteren. 

 • PDF LESSEN

  Bij elke les is de lesstof ook uitgewerkt in een pdf bestand. Deze kan je als je dat wilt uitprinten of opslaan, zodat je ze op je gemakje kunt doorlezen en als naslagwerk kunt gebruiken.  

 • TOETSEN

  Bij elke les komen ook meerkeuze toetsen. De meerkeuze toetsen vind je in de academie en kan je herkansen tot je ze goed hebt, zodat je weet dat je de stof snapt.

 • DE STUDIEGROEP

  Bij de cursus inbegrepen zit drie maanden lang lidmaatschap van de studiegroep die bij de cursus hoort. Deze groep is een online klaslokaal in mijn academie, waar je je vragen aan mij kunt stellen, je ervaringen kunt delen en kunt meedenken met je mede cursisten. Ook zal ik er elke week een leuke opdracht delen.

 • VRAGENUURTJES

  Elke maand is er een live vragenuurtje via videocall (Zoom), zodat je vragen ook face to face kunt stellen en ik en je mede cursisten kunnen meedenken met de juiste Bach Bloesem remedies voor je dier.

 • COACHING SESSIE

  Bij de cursus inbegrepen is ook een eenmalige één op één coaching sessie via Zoom. Zo kan ik je nog beter begeleiden en helpen jouw unieke werkwijze met de Bach Bloesem Remedies eigen te maken. 

 • CERTIFICAAT

  Als je alle opdrachten bij de lessen met goed gevolg hebt afgerond en in de studiegroep en/of bij de vragenuurtjes hebt laten zien dat je in staat bent een Bach mix samen te stellen voor een dier, ontvang je van mij een certificaat

Zo is de cursus opgebouwd:

LES #1

Leven en Filosofie van dr. Bach, Rescue Remedy

Tijdens deze eerste les zal ik je alles vertellen over dr. Bach, zijn levensloop en ontdekkingen en gaan we in op de filosofie die bij deze methode hoort. Je leert de werkwijze van dr. Bach en hoe je deze kunt vertalen naar dieren. Ook vertel ik je alles over Rescue Remedy: welke remedies zitten er in en wanneer pas je die nu wel en wanneer niet toe?

Wild Rose
"Dus, achter elke ziekte ligt onze vrees, onze angsten, onze hebzucht, onze voorkeur en afkeer. Laat ons deze uitzoeken en genezen, en als deze genezen zal ook de ziekte waaraan we lijden weggaan"

Dr. Edward Bach

LES #2

Basis gesprekstechnieken, Bach bij Angst en Onzekerheid, Remedies groep 1 en 2

Tijdens deze les leer je wat belangrijk is als je tijdens een gesprek wilt achterhalen welke remedies er nodig zijn. Ook leer je hoe je Bach kunt inzetten bij angst en onzekerheid, hoe je het dier zelf kunt laten meekiezen welke remedies nodig zijn en behandelen we de eerste 2 groepen Bach Bloesem remedies volgens de indeling van dokter Bach. 

“Daar de planten onze vrees, onze angsten, onze zorgen, onze fouten en onze mislukkingen genezen, zijn het deze die we moeten zoeken, en dan zal de ziekte, gelijk welke, ons verlaten.”

Dr. Edward Bach

Mimulus

LES #3

Het zenuwstelsel, Bach bij stervensbegeleiding en rouw, Remedies groepen 3 en 4

Deze les leer je over het zenuwstelsel en de polyvagaal theorie, zodat je meer leert over de invloed van het zenuwstelsel op de gemoedstoestand. Verder komt het inzetten van Bach Bloesem remedies bij stervensbegeleiding en rouw aan bod, geef ik je een plan B voor het mee laten kiezen van het dier, voor als de methode uit de vorige les niet werkt en behandelen we groepen 3 en 4. 

Star of Bethlehem
“Be it remembered that when the fault is found the remedy lies not in the battle against this and not in the use of will power and energy to suppress a wrong, but in a steady development of the opposite virtue, thus automatically washing from our natures all trace of the offende”

Dr. Edward Bach

LES #4

Bach bij verandering, depressie en fysieke klachten, Groepen 5 en 6

Tijdens deze les leer je hoe je Bach Bloesem remedies kunt inzetten bij verandering, bij depressie en bij fysieke klachten. Ook behandelen we deze les groepen 5 en 6. 

“It is only when we are happy (which is obeying the commands of our soul) that we can do our best work."

Dr. Edward Bach

Larch

LES #5

Bach bij agressie en drukte, Bijzondere toepassingen, Groep 7 en Rescue

Tijdens deze les leer je hoe je Bach Bloesem remedies kunt inzetten bij agressie, maar ook bij druktemakers en aandachtstrekkers. Ook komt het verschil tussen een type remedie en stemmingsremedie aan bod en leer leer je bijzondere toepassingen van een aantal remedies kennen. Ik deel nog een paar opties om te helpen met de remediekeuze en tot slot behandelen we groep 7 en nemen we ook nog een keer Rescue Remedy door en de hype die daar tegenwoording omheen is ontstaan.

Vervain
"Healing with the clean, pure, beautiful agents of nature is surely the one method of all which appeals to most of us"

Dr. Edward Bach

LES #6

Overeenkomsten en verschillen, contra-indicaties, Bach voor Jezelf

Tijdens deze les gaan we in op de subtiele verschillen, waarmee je de remedies die op elkaar lijken uit elkaar kunt houden. Ik vertel je of er contra indicaties zijn bij het werken met Bach en last but not least moedig ik je aan om Bach Bloesem Remedies ook bij jezelf toe te passen!

"Every single person has a life to live, a work to do, a glorious personality, a wonderful individuality."

Dr. Edward Bach

Larch

Wanneer is deze cursus iets voor jou?

 • Als de mini cursus naar meer smaakte en je de Bach Bloesem remedies nóg beter wilt leren kennen.
 • Als je graag wilt werken met Bach Bloesem remedies bij honden en katten, met je eigen dieren of in je praktijk.
 • Je wilt graag duidelijke uitleg, verschillende werkvormen en een goede vertaling naar hoe je de remedies bij dieren kunt herkennen
 • Je vindt persoonlijke ontwikkeling en werken aan jezelf belangrijk

Wanneer is deze cursus niets voor jou?

 • De mini cursus vond je niks, en je hebt geen klik met mij of mijn manier van werken
 • Je wilt liever dat iemand anders jou vertelt welke remedies er nodig zijn dan dat je het zelf leert.
 • Je hebt helemaal niks met honden of katten en werkt vooral met andere diersoorten
 • Je ziet het nut van persoonlijke ontwikkeling en werken aan jezelf niet in

Na het volgen van deze unieke cursus weet jij hoe je Honden en Katten kunt helpen met Bach Bloesem Remedies

Mock up bach

De cursus

 • Chicory Icon
  Levenslange toegang cursus
 • Chicory Icon
  Je kunt meteen beginnen!
 • Chicory Icon
  Totaal zes lessen
 • Chicory Icon
  Lessen met zowel video, audio en pdf
 • Chicory Icon
  Opdrachten die je verder helpen

De begeleiding

 • Chicory Icon
  Uitgebreide hulp en feedback via de studiegroep
 • Chicory Icon
  Elke week een leuke opdracht in de studiegroep
 • Chicory Icon
  Maandelijkse vragenuurtjes via Zoom
 • Chicory Icon
  Inclusief een 1 op 1 coaching sessie
 • Chicory Icon
  Certificaat na afronding cursus

Schrijf je nu in en betaal in 1x

€595

of €498 als je al eerder de mini cursus hebt aangeschaft

of betaal in 3 maandelijkse termijnen van

€202

of €153 per maand als je al eerder de mini cursus hebt aangeschaft!

LET OP!! De korting die je krijgt voor de aanschaf van de mini cursus wordt als het goed is automatisch verrekend bij de check-out als je eenmaal ingelogd bent als terugkerende klant.

Zo niet, trek aan de bel VOOR JE BETAALT, dan kan ik nog zorgen dat het goed komt, als je eenmaal betaald hebt, kan ik helaas geen geld terug storten!

Wat mijn cursisten antwoorden op de vraag of ze de cursus zouden aanbevelen aan anderen:

Screenshot_20220128_145337_com (1).android.chrome
Screenshot_20220128_145427_com (1).android.chrome
DISCLAIMER: Het behalen van goede resultaten met Bach Bloesem Remedies is een combinatie van remediekennis en het kunnen lezen van de juiste gemoedstoestand bij het dier. Ik doe mijn best je daarvoor zo veel mogelijk handvatten aan te reiken en je daar zo goed mogelijk bij op weg te helpen, maar het gaat echt om kilometers maken en blijven oefenen tot je elke remedie kunt herkennen. Het is een simpele methode, als je hem eenmaal in de vingers hebt. Verder wil ik duidelijk stellen dat Bach nooit de regulier medische zorg kan en mag vervangen. Het kan er zeker wel een hele mooie aanvulling op zijn!

© AnimalWise Coaching | Algemene Voorwaarden | Privacyverklaring

Heb je een vraag?
Scan de code